Hlavní obsah
Článek

Po čtyřleté pauze se letos vrátí na scénu ikonická přehlídka značky Victoria’s Secret, která platila za nejsledovanější módní událost roku. Show, v níž se vždy představily nejslavnější topmodelky světa s andělskými křídly, sledovali se zaujetím všichni. Nejen ženy, ale i pánové. Každý rok navíc slibovala vystoupení některých hvězd hudebního nebe. Návrat legendární přehlídky v novém pojetí potvrdil finanční ředitel značky Timothy Johnson.

Každoroční přehlídka byla vždy dlouho očekávanou show s tradicí sahající až do roku 1995. V roce 2019 však společnost oznámila, že od ní upouští kvůli kritice, že značku nezastupují modelky všech tvarů. Během poslední show v roce 2018 vystoupili například Bebe Rexha, Halsey, Rita Ora, Kelsea Ballerini či Shawn Mendes.

Mluvčí společnosti nyní potvrdil magazínu People, že jsou odhodláni prosazovat ženy a vždy budou inovovat a pokračovat v podnikání tak, aby i nadále stavěli zákazníka do středu všeho, co dělají.

Tržby značky totiž již několik let před zmiňovanou změnou klesaly a rozhodně jí nepomohly ani další faktory propírané v médiích včetně článku z roku 2020 z New York Times, kde se hovořilo o misogynii či šikaně a obtěžování ze strany bývalého marketingového ředitele Edwarda Razeka.

Rovněž dokument společnosti Hulu z roku 2022 nazvaný Victoria's Secret: Angels and Demons, v němž se tvůrci zaměřili na firemní kulturu včetně tvrzení o zahanbování těla a skutečnosti, že řada PINK zaměřená na teenagery způsobovala, že se dívky kvůli svým tvarům cítily špatně, měla na firmu negativní dopad.

Společnost se proto snaží poslední roky obsazovat do svých kampaní ženy nejrůznějších proporcí či etnik včetně transgender a nebinárních modelek. Zároveň sází na osobnosti, které jsou pro mnohé inspirací. Na jedné z kolekcí spolupracovala například tenistka Naomi Osaka.

Kromě známých jmen jako jsou Hailey Bieber, Bella Hadid, Irina Shayk, Stella Maxwell, Candice Swanepoel, Lais Ribeiro a další tak dostávají prostor i méně známé krásky jako Paloma Elsesser, Adut Akech, Candice Huffine, Callie Dixon, Courtney Herron, Devyn Garcia, Enga Domingue, Enzie Domingue, Fernanda Ly, Jill Kortleve, Mayowa Nicholas, Mia Kang, Stella Duval, Imaan Hammam, Yumi Nu a jiné.

Nechme se tak překvapit, koho tentokrát na přehlídkovém mole spatříme...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám