Hlavní obsah
Článek

Holčička na fotografii dělá lidem kolem sebe radost nejen dobrou náladou a optimismem, ale také svým velkým hlasem. Jednoduché to v životě ale nikdy neměla. Když jí bylo deset let, zemřel jí na mrtvici milovaný tatínek. Dlouho se s tím vyrovnávala a v podstatě se učila znovu mluvit. V devětatřiceti jí diagnostikovali rakovinu, která ji definitivně připravila o možnost mít děti. Odkládání mateřství si vyčítá dodnes.

Zpěvačkou chtěla být Hanka Křížková (54) už odmalička. S první kapelou zpívala už v šestnácti letech. Po studiu na gymnáziu se chtěla se dostat na DAMU. To se jí sice nepovedlo, na festivalu Mladá píseň v Jihlavě ale získala cenu za interpretaci a hudbou se začala živit. Zpívala s Petrem Kotvaldem a později s Karlem Černochem. Zlom přišel s muzikálem Drákula. Od té doby patří Hanka k vyhledávaným muzikálovým zpěvačkám. Aktuálně ji můžete vídat například v muzikálech Carmen, Popelka na ledě nebo Vražda za oponou.

Majitelka nakažlivého osobitého smíchu neměla v osobním životě nikdy příliš velké štěstí. Zásadní pětiletý vztah jejího života skončil, když jí diagnostikovali rakovinu. Po nemoci si uvědomila, že nikdy nebude mít děti. „Obrečela jsem to. Měla jsem pocit, že už nejsem žena. Dokonce jsem se mužů stranila. Docela dlouho mi trvalo, než jsem si k mužům našla cestu jako k partnerům,“ přiznala otevřeně Hanka, která žije poslední roky sama. Myšlenky na společný život ve dvou se ovšem stále nevzdává: „Nikdy neříkej nikdy. Kdysi mi Helenka Růžičková předpověděla, že mezi svým dvaapadesátým a pětapadesátým rokem potkám svou osudovou lásku. Tak jsem zvědavá.“

Srdeční záležitostí Hanky Křížkové nejsou pouze muzikály, ze kterých ji diváci znají asi nejvíce. „Miluju swing, šanson, latinu a blues. S devítičlennou kapelou, složenou ze špičkových muzikantů pod vedením Martina Kumžáka, koncertuji se svým vlastním repertoárem,“ podotýká Hanka, která pro své fanoušky a všechny příznivce kvalitní muziky připravila speciální májový koncert. Na ten se můžete přijít podívat už 1. května od 19.00 do divadla Hybernia.

Reklama

Další články

Načítám