Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od pohřbu bývalého prezidenta Václava Havla uplynuly čtyři měsíce. Jenže na majetku, který dva měsíce před svým skonem přepsal na svou manželku Dagmar Havlovou (71), je stále veden jako věcné břemeno. Potvrzuje to výpis z katastru nemovitostí.

„Vymazání věcného břemena z katastru z důvodu úmrtí člověka, který je jako břemeno zapsán, je jednoduchý administrativní úkon. Je neuctivé, že zesnulý pan exprezident má i po smrti věcné břemeno užívání na nemovitostech,“ řekl Aha! zaměstnanec katastrálního úřadu.

Bývalý prezident má přitom věcné břemeno zapsáno hned na několika nemovitostech v celkové hodnotě kolem 150 miliónů korun. Pakliže by věcné břemeno nebylo na katastru odstraněno, mohlo by být komplikací při případném prodeji těchto nemovitostí. Jenže jak se zdá, Dagmar Havlová má po smrti svého milovaného manžela zcela jiné starosti, než připravovat svůj majetek k prodeji.

A co všechno Havel na svou manželku pár týdnů před smrtí přepsal? Vilu v Dělostřelecké ulici za 65 miliónů korun, milovanou chalupu Hrádeček u Trutnova v ceně 20 miliónů korun, rodinné sídlo Havlov u Žďárce za více než 20 miliónů a dům v Praze Dejvicích za 40 miliónů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám