Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V úterý zemřel syn někdejšího ředitele Novy Vladimíra Železného, galerista a mecenáš umění David Železný. Zprávu na sociální síti oznámila nadace Bohemian Heritage Fund, jejímž byl Železný spoluzakladatelem.

„Vážení mecenáši našeho nadačního fondu, včera ráno zemřel David Železný. Náš vzácný přítel, spoluzakladatel BHF a mecenáš umění. Sdílel s námi myšlenku lásky k velkému umění a radost z něj a jeho podpory rozdával okolo sebe. Díky němu jsme mohli pro českou kulturu udělat mnoho a mnoho krásných projektů společně realizovat. David odešel, ale jeho odkaz tu bude s námi i nadále, hledejme v něm inspiraci i my. Čest jeho památce,“ stojí v oznámení.

Bratrem zesnulého je známý moderátor České televize Jakub Železný. Matkou byla spisovatelka Marta Davouze, která v roce 2018 zemřela na rakovinu. Web extra.cz s odkazem na svůj zdroj uvedl, že „Davida potkal podobný osud“.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám