Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dva a půl roku ji vídáme v nekonečném seriálu Ulice, kde hraje puberťačku Žofku. Ta v partě kamarádek platila za tu nejdůležitější, teď se ale karta obrátila a dívku sužují psychické problémy. Způsobil je nepěkný rozchod rodičů, a hlavně tlak její mámy.

Žofie se ze zoufalství uchyluje k sebepoškozování. Což pro její představitelku Kateřinu Ujfaluši znamená zajímavou hereckou příležitost. Na drsné scény, kdy se třeba odhodlá k říznutí do paže, se hodně soustředila a před nástupem na plac se koncentrovala v klidu, o samotě.

Katka (17), dcera fotbalisty Tomáše Ujfalušiho, natáčí Ulici většinou o víkendu. Jako studentka 3. ročníku mezinárodního gymnázia nechce školu zameškávat. Případně se snaží učivo dohnat.

„Myslím si, že to zvládám, ani tolik nechybím, třeba jen hodinu. Snažím se mít dobré známky, zároveň se školou nestresuji, když něco nestíhám. Dřív jsem na sebe bývala dost tvrdá, hlavně mít jedničky. Jsem ráda, že se to v poslední době zklidnilo,“ řekla Super.cz.

S maminkou Kateřinou žije v prvním pražském obvodu, kde má i školu. Na natáčení seriálu dojíždí do hostivařských ateliérů tři čtvrtě hodiny. Studovat by chtěla dál, protože dělá anglické gymnázium, možná bude pokračovat na vysoké škole v zahraničí.

„Asi bych se zkusila přihlásit někde i na hereckou školu, třeba v Americe, ale nevím, jak bych to zvládla bez rodiny, bez kamarádů,“ svěřila se nám. Rodiče Kateřiny se sice rozvedli, když byla jejich jediná dcera malá, přesto spolu dobře vycházejí. Na rozdíl od těch seriálových, a zejména mámy, která klade na Žofku vysoké nároky a nechce jí umožnit stýkat se s tátou.

Katka nemá sourozence, stejně jako její postava je jedináček. Rodiče ji od počátku podporují. Těší je, že hraje v tak sledovaném seriálu, někdy vozí dceru na natáčení. Její táta Tomáš Ujfaluši (44), bývalý fotbalový reprezentant, si v Ulici loni zahrál epizodní roličku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám