Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O víkendu proběhly v Los Angeles dva velké filmové galavečery. Předávaly se ceny Sdružení amerických producentů (PGA Awards) a ceny Sdružení filmových a televizních herců (SAG Awards). Na obou se sešly filmové hvězdy, mezi nimi i královna hororů Jamie Lee Curtis (64), jež tentokrát reprezentovala jiný žánr, sci-fi snímek Všechno, všude, najednou.

Ten sklízí úspěchy u filmařů i diváků, od svého uvedení na konci března 2022 vydělal přes sto milionů dolarů (rozpočet byl přitom cca čtvrtinový). Velké šance má také na blížících se Oscarech, kde je nominován v 11 kategoriích.

Na sobotních PGA Awards bodoval v kategorii hraných filmů a opanoval také nedělní SAG Awards. Cenu za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli získala Michelle Yeoh, ve vedlejších rolích byli oceněni Ke Huy Quan a právě Jamie Lee Curtis.

Ke galavečerům patří také rozhovory s médii. V tom sobotním pro magazín Deadline došlo i na téma vystoupení Ariany DeBose na cenách BAFTA, jichž se Lee Curtis také zúčastnila. Zpěvačka za rapování sklidila velkou kritiku, Lee Curtis téma rozčílilo. „Není mi jasné, co se sakra lidem nezdálo. Je (DeBose) to fantastický talent a kritici by sakra měli zavřít hubu, dát si pohov a nechat tu ženu, aby zazářila, protože je úžasná. Je ú-žas-ná!“ řekla naštvaně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám