Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Marta Jandová (50) překonala strach a vlezla v mínus sedmi stupních do kádě naplněné ledem. Jak sama říká, chtěla především přeprat svoji hlavu. "Chtěla jsem to vyzkoušet. Zajímalo mě to z hlediska hlavy, jestli všechno jde, když se člověk správně soustředí," řekla Super.cz Marta.

S bývalou ženou svého otce Martinou Jandovou a také současnou manželkou Petra Jandy (81) Alicí prošly jednodenní kurzem. Učily se správně dýchat, aby vše zvládly.

"Ponor do studené vany byl super. Mám strašně práce, můj mozek jede na milion procent a potřebovala jsem hlavu trošku vygumovat. Dvě minuty se soustředíš na své tělo a vylezes jako znovuzrozená. Než zase krev začne proudit zpátky," usmívá se zpěvačka.

"Když dáš tělo do takové stresové situace, dává signály mozku, aby uteklo, že se děje něco hrozného. Soustředíš se na dech, tělo se uklidní, lépe se zdolá. Správné dýchání je extrémně důležité," vysvětluje s tím, že byla nadšená a v otužování chce pokračovat.

"Bylo to rychlý, nádech výdech a dvě minuty v kádi. Venku bylo mínus sedm stupňů. Co jsem si z toho vzala je, že se budu méně oblékat a doma se pomalu budu sprchovat studenou vodou. Byl to pro mě kurs sebeovládání," dodala Marta Jandová.

Reklama

Další články

Načítám