Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Účast v pěvecké soutěži Hlas ČeskoSlovenska není pro Ivannu Bagovou (18) jen krátkodobou snahou o získání popularity. Sympatická blondýnka si jde za snem o pěvecké kariéře již od dětství a její cesta byla opravdu trnitá.

Dozvěděli jsme se, že Ivanna vyrůstala se svým bratrem na Ukrajině, kde je vychovávali prarodiče. Matka se snažila své děti zabezpečit, a proto odjela pracovat jako číšnice do Čech a následně na Slovensko.

„Maminka se pro nás obětovala. Navštěvovala nás jen jednou za půl roku, bylo to vážně těžké období," vzpomíná finalistka Hlasu. Ve čtrnácti se splnil Ivanně velký sen. Dostala šanci se přestěhovat z rodné Ukrajiny za matkou na Slovensko. „Maminka mi zajistila studium zpěvu na konzervatoři v Topoľčanech," říká Ivanna.

Přestože se to může zdát jako dokonalý happy end, ve skutečnosti teprve v tomto momentu začal pro dívku těžký boj. „Do školy jsem nastoupila jen tři dny po stěhování. Uměla jsem říct jen „ahoj“. Tohle slovíčko jsem používala jako odpověď na cokoliv. Bylo to vlastně dost vtipné," směje se.

Bagová je vděčná lidem, kteří jí v tomto období byli nápomocní, a díky kterým se naučila za krátkou dobu slovenštinu.

„Ze začátku jsem se bála lidí, jak se ke mně budou chovat. Měla jsem strach, že mě odsoudí za to, že jsem z východu. Nakonec to bylo všechno ale super. Slovensko jsem si velmi oblíbila," říká. Ivannina maminka se nakonec na Slovensku znovu vdala a její nový manžel krátce poté Ivannu adoptoval. Je asi zbytečné dodávat, že pro Ivannu má cesta za Hlasem hned několik hlubokých a podstatných významů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám