Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Opravdové zážitky jsou vzácné, přesto vám často prostě zkříží cestu. Horní Rakousko leží v srdci Rakouska, proto je dobře a rychle přístupné ze všech stran. Bez ohledu na to, jestli máte rodinu s lyžaři začátečníky, jestli jste amatérský lyžař, suverénní freerider nebo malý špunt.

Je mnoho důvodů, proč se rozhodnout pro zimní dovolenou a lyžování v Horním Rakousku.

•Dovolená hned „za rohem“: Do Horního Rakouska se z České republiky dostanete snadno a rychle.

•Rodiny s dětmi zimu v Horním Rakousku opravdu milují.

•Lyžařská střediska bodují na celé čáře - důraz kladou na komplexní nabídku sjezdovek různých typů a pohostinnost.

• Nádherná zimní krajina, zábava při lyžování na perfektně upravených sjezdovkách a pohoda na horských chatách, to vše ve skvělém poměru mezi výkonem a cenou.

Horní Rakousko má několik top lyžařských oblastí pro každého:

1.Rodinná dovolená v zimním Böhmerwaldu

Foto: ©Oberoesterreich Tourismus GmbH, Moritz Ablinger
Boehmerwald /Hochficht/: odpočinek po lyžování

Böhmerwald (rakouská část Šumavy), se nachází na hranicích s Českou republikou. Tam, kde se mohutné stromy halí do tlustých sněhových pokrývek, čeká na hosty z České republiky snadno přístupný svět sjezdovek vhodných pro rodiny s dětmi, běžecké trasy s perfektně upravenou stopou, a exkluzivní delikatesy.

Lyžařské středisko Hochficht zaměřilo své služby v minulých letech zcela cíleně na rodiny.

2.Kouzlo zimy v Solné komoře – Dachstein

Foto: ©Oberoesterreich Tourismus GmbH, David Lugmayr
DachsteinKrippenstein: freerideri

Na jihu, kde část Alp spadá pod Horní Rakousko, leží Solná komora (Salzkammergut). Ve Freesports Areně Dachstein Krippenstein si na své přijdou milovníci freeridu! 30 km sjezdovek mimo sjezdovky, záruka sněhu v oblasti Dachsteinu a nejdelší sjezdovka v Rakousku o délce 11 km.

Celá rodina si může užít pohodové lyžování v Rakousku v rodinné lyžařské oblasti Dachstein West! 160 kilometrů sjezdovek ve velkolepém prostředí, 70 moderních vleků, a funparky, vás zvou k čisté zimní zábavě.

3.Užijte si přírodu a sjezdovku Světového poháru v prázdninovém regionu Pyhrn-Priel

Foto: ©OberoesterreichTourismusGmbH, Moritz Ablinger
Pyhrn Priel Hinterstoder: panoramatická vyhlídková plošina

Hinterstoder v prázdninovém regionu Pyhrn-Priel je dějištěm Světového poháru v Horním Rakousku a své hosty přivítala na začátku sezóny 2022 nová údolní stanice lanovky přímo u velkého parkoviště. Velmi krásný je také výhled z nejvyššího bodu lyžařského areálu v nadmořské výšce více než 2 000 m. Do údolí vás odtud dovedou svahy panoramatické sjezdovky. Pro zpestření doporučujeme vyzkoušet nové značené trasy pro chůzi na sněžnicích.

4.Traunsee - Almtal je protějškem velkých, turbulentních středisek zimních sportů.

Foto: ©Oberoesterreich Tourismus GmbH Stefan Mayerhofer
Kasberg: zábava i na vleku

Obě střediska nadchnou díky své komplexní nabídce sjezdovek, od nejsnazších až po střední stupeň obtížnosti, které ocení především rodiny s dětmi. Vrchol hory Feuerkogel nad jezerem Traunsee leží v nadmořské výšce přibližně 1 600 metrů a z údolí se sem dostanete kabinkovou lanovkou.

Informace o lyžování: www.hornirakousko.cz

Další články

Načítám