Hlavní obsah
Článek

Jablko nepadá daleko od stromu, říká se. A v případě Jamese McCartneyho (34) a jeho otce Paula (69) to platí dvojnásob. Nejen, že oba muži jsou si poměrně podobní, ale pojí je především jejich muzikálnost. Čtyřiatřicetiletý James se totiž potatil. Nejen, že zpívá, ale rovněž hraje na kytaru a píše písně. Zároveň je jediným synem bývalého člena legendárních Beatles, sira Paula. Jeho matkou byla fotografka, aktivistka a muzikantka Linda McCartney, která zemřela v roce 1998 na rakovinu prsu.

Prvních dva a půl let po narození strávil malý James na cestách. Jeho rodiče cestovali po koncertech se skupinou Wings. Poté, co se v roce 1980 kapela rozpadla, spolu s rodiči zakotvil James v anglickém Rye. Netrvalo dlouho a zhlédl se také v kytaře. Svou první, kterou vlastnil americký zpěvák Carl Perkins, dostal v devíti letech. V roce 1989 se pak spolu se staršími sestrami Mary a Stellou, která je dnes slavnou módní návrhářkou, vydal s rodiči opět na turné.

James doprovázel svého otce na kytaru a bicí na sólových albech jeho otce Flaming Pie (1997) a Driving Rain (2001). Spolupracoval také jako autor textů několika jeho písní.

Mladý McCartney se však straní médií a snaží se své soukromí udržet v tajnosti. Ví se však o něm, že je z úcty ke své matce vegetariánem a angažuje se v boji za práva zvířat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám