Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodačka z Frýdku-Místku Pavlína Kafková byla dlouhá léta členkou Národního divadla moravskoslezského. Televizním divákům se ale vryla do paměti jako soudkyně Barbara. Aktuálně se po tříleté pauze od natáčení k roli vrátila a přijala pozvání moderátora Ondřeje Kočího na rozhovor do pořadu Superchat.

Svou roli spravedlivé soudkyně bere velmi vážně. Když s natáčením začínala, chodila se dívat i na soudní jednání, aby nasála tu správnou atmosféru.

Seděla jsem tam s papírem a tužkou v ruce a psala jsem si věty, co soudkyně sděluje. Chodila jsem se speciálně dívat na soudkyně a psala jsem si ten slovník, protože je velmi specifický. Psala jsem si celá souvětí, která jsem si zapamatovala a uzpůsobila jsem si je k dění v televizní soudní síni,“ prozradila během rozhovoru herečka.

Seriál natáčí v Praze, svou domovinu Frýdecko-Místecko by ale opustit nechtěla, proto je několikrát do týdne na cestách. Divadelní angažmá v Ostravě a každotýdenní natáčení v Praze se na ní ale nakonec podepsalo vyčerpáním a v roce 2019 dala v divadle výpověď.

„To, že jsem dala téměř po třiceti letech výpověď, byla v podstatě nutnost. Já jsem prostě několikrát pociťovala lehké kolapsy, které jsem s nikým neřešila, jen sama se sebou. Dostala jsem se do stavu, kdy jsem netrávila, nespala, ani jsem se nemohla učit, měla jsem přetažený mozek. Neměla jsem volný čas. Potom jsem produkci řekla, že už nemůžu, a produkce mě vezla k lékaři. Ten mi řekl, že musím něco pustit,“ zavzpomínala na náročné období Pavlína Kafková.

Herečka také promluvila o soukromí, zmínila svého dospělého syna, lásku ke koním a řeč přišla i na smrt jejího milovaného tatínka. Poslechněte si nový Superchat, který najdete i ve všech podcastových aplikacích.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám