Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejočekávanější událost v Brazílii, kterou je bezpochyby karneval v Riu de Janeiru, je po covidovém útlumu opět v plném proudu a vy se s námi můžete podívat, jak to na oslavách o víkendu vypadalo... Rytmy samby se ponesou městem až do 25. února.

Letošní karneval je pro Brazilce zvlášť speciální, jelikož krátce po skončení karvevalu v roce 2020 propukla pandemie covidu-19, což zapříčinilo, že v roce 2021 byl zcela zrušen a loni byl odložen o dva měsíce. Navíc proběhl s určitými omezeními. Do oslav by se letos mělo údajně zapojit na 46 milionů lidí. Součástí jsou totiž i takzvané blocos, kdy vycházejí do ulic miliony lidí, tančí a zpívají. Ty byly například ještě loni zakázány.

Letos už jsou ale opět tribuny okolo hlavní ulice zvané sambodrom, kde průvod probíhá, nacpané k prasknutí. Školy samby, které zde mají jedinečnou možnost se předvést v plné parádě, slibují divokou zábavu až do rozbřesku. Součástí byly samozřejmě i letos honosné a odvážné kostýmy, které mnohdy skrývaly jen to nejnutnější.

Podívejte se, jak to o víkendu v Riu žilo...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám