Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Peter Falk (†83) se proslavil v krimi seriálu Columbo, kde ztvárnil roli stejnojmenného poručíka, jenž vyřešil každý případ. Pachatelé si přitom pokaždé mysleli, že je to ňouma, kterého opijí rohlíkem, netušili ale, že mazaný kriminalista klame tělem.

Chlapík v ušmudlaném baloňáku s neodmyslitelným doutníkem v ruce v seriálu často mluvil o své ženě, kterou ale tvůrci seriálu nikdy neukázali. Od té doby se pro manželku, kterou „nikdy nikdo neviděl“ vžil výraz „paní Columbová“.

Samotný Peter Falk samozřejmě svou manželku veřejně ukazoval. Tedy manželky. Ženatý byl totiž celkem dvakrát. Jeho první manželka Alyce Mayo byla zároveň hercovou první velkou láskou. Poznal ji coby student na Syracuse University a brali se v roce 1960. Společně adoptovali dvě holčičky - Jackie a Catherine. Zajímavé je, že Catherine působí jako soukromý detektiv. Že by jí k budoucí profesi inspiroval přímo seriál Columbo?

Manželství Falka a Mayo se ale po šestnácti letech rozpadlo. Seriálový Columbo ale sám dlouho nezůstal. Rok po rozvodu se oženil s herečkou Sherou Danese, s níž žil v téměř idylickém manželství až do své smrti. Shera Danese je známá mimo jiné rolí prostitutky Vicky v akční komedii Riskantní podnik z roku 1983, kde si zahrála s Tomem Cruisem.

S druhou manželkou svého otce si ale vůbec nerozuměla jeho dcera Catherine, jež se s tatínkem kvůli své maceše dlouho nevídala. Zajímat se o něj začala, až když na sklonku života trpěl vážnou nemocí, konkrétně Alzheimerovou chorobou. Shera Danese si ale dodnes myslí, že Catherine k otci opět přimknula jen kvůli touze po dědictví. Peter Falk do hereckého nebe odešel v roce 2011, když podlehl následkům zápalu plic.

Reklama

Další články

Načítám