Hlavní obsah
Článek

Princ Harry (39)by se mohl v budoucnosti stát nejméně stejně mocný jako jeho starší bratr William, který se má jednou stát britským králem. Tedy alespoň v případě, že by se splnila vize uprchlého ruského oligarchy Borise Berezovského, který by mladšího syna prince Charlese jednou rád viděl jako ruského cara.

„Navrátivší se na trůn monarcha obnoví přetržený řetězec času a stane se symbolem znovuzrození Ruska,“ napsal oligarcha. „Princ Harry, mladší syn anglického prince Charlese (63) a princezny Diany (†36), jeden z výrazných symbolů moderního civilizovaného světa, je možným kandidátem,“ doplnil.

Podle Berezovského by ani nevadilo, že je princ Brit, pokud by se naučil rusky. „Má víc ruské krve, než kolik jí měl poslední ruský car Mikuláš II. Jeho prababička byla řecká královna Olga Konstantinovna z dynastie Romanovců. Nutnou podmínkou nastoupení na trůn by byla perfektní znalost ruského jazyka,“ dodal.

Romanovci v Rusku vládli od roku 1613 do revoluce 1917, kdy byla carská rodina internována a později zavražděna bolševiky. Harry je třetí v nástupnictví po svém otci a starším bratrovi Williamovi (41). Na britský trůn by mohl usednout jen v případě, že William zemře bez potomků.

Reklama

Další články

Načítám