Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na vrcholu slávy byli koncem 90. let a začátkem nového tisíciletí, ale jejich hity zní z rádií dodnes. Tato kultovní čtyřčlenná kapela z Nizozemska sice stále vystupuje, ale mnozí už by je zřejmě ani nepoznali. Když vám ale připomeneme jen některé z jejich hitů jako Boom, Boom, Boom, Boom!, We Like to Party či We’re Going to Ibiza, určitě už se mnohým z mládí vybaví skupina Vengaboys!

Čtveřice vystupující ve složení Kim Sasabone (48), Denise Post-Van Rijswijk (44), Robin Pors (45) a Donny Latupeirissa se zformovala v roce 1997 díky holandským producentům Wesselovi van Diepenovi a Dennisi van den Driesschenovi a už následující rok bodovali s hity Up and Down a zmiňovaným We Like to Party! Celosvětově prodali více než 25 milionů alb a v roce 2019 byli označeni za nejúspěšnější popovou kapelu v Holandsku v historii.

V roce 2004 se kapelu rozhodl opustit ‚kovboj‘ Roy Olivero, jehož nahradil Donny Latupeirissa. Přestože se Vengaboys nikdy nerozpadli, dál tvoří novou hudbu a vystupují dodnes, navázat na mileniálské období slávy se jim už nepodařilo.

Jejich písně jsou ale natolik populární a rytmické, že s nimi objíždějí turné a festivaly po celém světě. Momentálně tak například absolvují turné po Austrálii, jehož součástí jsou i divoké, barevné a zdánlivě nesourodé kostýmy a účesy, kterým zůstávají věrni po celou dobu svého působení.

Reklama

Další články

Načítám