Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Pocit bezpečí během řízení je neoddělitelně spjatý s dobrým zrakem. Pro řidiče, kde jsou brýle nezbytností, si to za volantem uvědomují více než jinde. Biometrické brýlové čočky zajišťují ostré vidění během řízení. Kombinují různé technologie společnosti Rodenstock a přináší tak perfektní vidění i za zhoršených podmínek nebo v noci.

Řízení za deště nebo za soumraku může být náročné: rychlé změny a nutnost dobrého odhadu vzdálenosti během několika sekund vyžadují maximální soustředění – zejména když se k tomu přidá oslnění od ostatních vozidel. Brýlové čočky Rodenstock pro řidiče nabízí v těchto případech optimální řešení.

Pohodlí při řízení

Od tachometru ke zpětnému zrcátku, pak pohled dopředu a zpět na navigační systém. Oko řidiče je namáháno zejména pro střední a dlouhé vzdálenosti. Brýlové čočky Rodenstock poskytují velké zóny vidění, které jsou navíc uzpůsobeny potřebám rychlého zaostřování.

Foto: Rodenstock
Jistota a bezpečnost jsou nedílně spjaty s perfektním viděním a pro řidiče, kteří nosí brýle, to platí dvojnásob.

Multifunkční povrchové úpravy

Povrchové úpravy nebo materiály brýlových čoček jsou promyšlenou kombinací prvotřídních antireflexních vrstev, které minimalizují nepříjemné odlesky světlometů, tlumí oslnění od nich a zároveň zajišťují vysoce kontrastní vidění v průběhu celého dne.

Měření DNEye®

Inovativní technologie biometrických brýlových čoček DNEye® má velký význam zejména při řízení v noci. Oko reaguje jinak ve dne a v noci a technologie DNEye® zajišťuje ostřejší a kontrastnější vidění za různých světelných podmínek, zejména při zhoršené viditelnosti. Biometrické brýlové čočky vyrobené na základě tohoto unikátního měření představují revoluci ve výpočtu brýlových čoček. Přesně zohledňují jedinečný tvar a velikost každého oka a poskytnou tak nejostřejší možné vidění všem.

Foto: Rodenstock
B.I.G. EXACT: Brýlové čočky, založené na přesných biometrických datech Vašeho oka.

DNEye® Skener měří oči s vysokou přesností v několika tisících bodech. Tyto údaje pak Rodenstock využívá přímo pro výrobu brýlových čoček. Zjištěné aberace vyššího a nižšího řádu pro vidění na dálku a na blízko jsou zaznamenány v závislosti na velikosti zornice a jsou individuálně korigovány. Výsledkem výroby brýlových čoček na základě přesného měření očí jsou biometrické brýlové čočky, které svému nositeli poskytují nejostřejší a nejkontrastnější vidění.

Perfektní vidění i v každodenním životě

Biometrické čočky pro řidiče zlepšují vidění nejen za volantem. Brýlové čočky mají všechny důležité vlastnosti, aby je bylo možné používat jako každodenní brýle.

Foto: Rodenstock
Brýlové čočky Rodenstock na řízení mohou být vyrobeny pro vaše specifické potřeby, zeptejte se svého optika.

Chcete vyzkoušet nejpřesnější brýle pro řidiče? Vidět v provozu perfektně a ostře? V partnerských optikách, vybavených nejmodernějšími přístroji na individuální měření. Ty vám poskytnou přesnou analýzu vašeho zraku pro vidění za volantem.

Další články

Načítám