Hlavní obsah
Článek

Selhání imunity, úporné bolesti hlavy, neustálá únava a napadený nervový systém. To všechno provází zpěváka a hudebního skladatele Jarka Šimka (50) od loňska, kdy se v ruském Petrohradu nechal fotit s roztomilými opičkami. Šimek po pár měsících zdravotních problémů zjistil, že má boreliózu. „Musel jsem ji chytit od nich,“ tvrdí.

Dvorní hudební skladatel Ivety Bartošové byl v druhém největším městě Ruska na mezinárodním hudebním festivalu, kam se letos vrací jako předseda poroty. A na setkání s rozkošnými zvířátky nikdy nezapomene. „Jakýsi podivný obchodník je tam nabízel k focení turistům. Bohužel jsem neodolal a za čtyři sta rublů se s nimi také nechal zvěčnit. Už cestou zpátky na hotel mě ale svědilo celé tělo. Tu boreliózu jsem musel chytit od nich, protože i když se většinou přenáší přes klíště, to jsem neměl. V parku nebo v lese jsem nebyl snad dva roky, nemám na to čas. Ani domácího mazlíčka, od kterého bych to mohl chytit, nevlastním,“ říká Jarek.

Agresivní bakterii boreliózy může člověk chytit i od komára, muchniček nebo jiných parazitů, kteří trápí drobné savce. Což je pravděpodobně případ i Šimkových opiček.

Zpěvák měl dlouho potíže, které přičítal velkému pracovnímu vytížení. V září při přípravě muzikálu Naháči dokonce zkolaboval, byl paralyzovaný, nemohl chodit. „Až po sérii kompletních testů krve se potvrdila borelióza. „Ty fotky mě už stály šedesát antibiotik a stále se necítím dobře. Potřebuju být už ale zdravotně v pohodě,“ dodal Šimek, kterého čeká natáčení s Evou Pilarovou, Helenou Vondráčkovou a Italy Andreem Andrei a Davidem Mattiolim a dalšími. Také se musí připravit na své vystoupení posledního června v Tipsport aréně na mega taneční akci Welcome To The Party.

Reklama

Další články

Načítám