Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejbližší rodina a přátelé se v pátek naposledy rozloučili se zpěvačkou a herečkou Naďou Urbánkovou. (†83) Poslední sbohem jí dala dcera Jana Fabiánová a další blízcí v kostele Narození Panny Marie v areálu kláštera v Želivě.

A protože měla Naďa Urbánková řadu příznivců, uspořádá její dcera ještě veřejné rozloučení, které se koná ve středu.

„Vážení přátelé, dnes se můžete přijít rozloučit s mou milovanou maminkou. Bazilika Nanebevzetí Panny Marie v areálu Strahovského kláštera v Praze bude otevřena od 17 hodin, mše svatá začíná v 18 hodin,“ informovala Jana Fabiánová s tím, aby se lidé pořádně oblékli, protože bazilika není vytápěná.

Naďa Urbánková zemřela v pátek 3. února na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným covidem. „Zemřela ve spánku, bez bolestí,“ uvedla její dcera.

K nejslavnějším hitům Nadi Urbánkové patřily písně Drahý můj, Závidím, Svatební průvod nebo Vilém peče housky. Účinkovala také v Divadle Semafor a později se skupinou Country Beat Jiřího Brabce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám