Hlavní obsah
Článek

Bývalý člen skupiny Bee Gees Robin Gibb (62), který bojuje s rakovinou a před několika dny upadl do kómatu, do poslední chvíle psal písničky a zaznamenával si plány do budoucnosti. Britským médiím to sdělili jeho přátelé, podle nichž se zpěvákův stav prudce zhoršil. Lékaři se prý obávají nejhoršího.

Robin, který trpí rakovinou tlustého střeva a jater, byl v Londýně hospitalizován kvůli zápalu plic. Nemoc mu také znemožnila zúčastnit se premiéry skladby Requiem za Titanic, kterou skládal se svým synem Robinem-Johnem (29). To, že se nemohl zúčastnit akce, na niž se tak dlouho těšil, muzikanta velmi zasáhla.

„Poslední dva týdny byly zničující. Jediným Robinovým cílem bylo účastnit se premiéry. Byla to jeho motivace, vášeň a meta v boji s rakovinou,“ prozradil jeden z jeho přátel.

Na nemocničním lůžku si ale muzikant ještě zaznamenával nápady na písničky a také plány, co by chtěl do budoucnosti podnikat. „U postele měl stařičký notebook, do nějž si zapisoval texty k písním a nápady, které mu vytanuly na mysli,“ uvedl.

„Také vyjádřil touhu založit charitu pro děti, která by měla něco společného s hudbou. Byl to seznam posledních přání, kterých chtěl dosáhnout. Teď se o něj ale všichni bojíme,“ dodal.

U Robinovy postele teď dnem i nocí bdí jeho manželka Dwina a syn Robin-John, kteří se „modlí za zázrak“. Ze Spojených států také přiletěl bratr Barry s matkou Barbarou, uvedl britský list The Mirror.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám