Hlavní obsah
Článek

Vysoce postavený americký policista Joe Arpaio z Arizony známý jako nejpřísnější americký šerif se postaral o pozdvižení mezi lidmi, když na internet vyvěsil fotografie několika desítek zločinců podivného vzezření a pro každý den vyhlašuje anketu o „Policejní snímek dne“. Veřejnost tak může hlasovat a vybrat si narušitele zákona, jenž ji nejvíce svou fotografií zaujal či pobavil.

Šerif z arizonského Maricopa County umožnil veřejnosti nahlédnout do policejních záběrů zločinců, které vystavil na své webové stránce http://www.mcso.org/Mugshot/ a ohodnotit je.

Arpaio si získal určitou popularitu u lidí tím, že je na odsouzence velice přísný, nutí je například oblékat se do růžového vězeňského mundůru a krmí je nevzhlednými zelenými omáčkami.

Vysoce postavený policista doufá, že svým posledním počinem upozorní na práci podřízených a pomůže řešit další zločiny tím, že lidé budou mít větší povědomí o tvářích místních pachatelů.

Nejčastěji hodnocení jsou samozřejmě ti zločinci, kteří se svým zjevem nejvíce liší od zažitých konvencí, jsou rozcuchaní nebo vypadají silně „vyžile“.

Své největší slávy se Arpaio dočkal v roce 1993, kdy představil svou stanovou věznici, která má nyní téměř dva tisíce vězňů a svůj výkon trestu si zde muklové odpykávají pod plachtou.

Reklama

Další články

Načítám