Hlavní obsah
Článek

Rodina a nejbližší přátelé se v malebné obci Želiv na Pelhřimovsku rozloučili se zpěvačkou a herečkou Naďou Urbánkovou (†83). Poslední sbohem jí dala dcera Jana Fabiánová a další blízcí v kostele Narození Panny Marie v areálu kláštera v Želivě.

Po církevním obřadu byla zpěvačka uložena do rodinného hrobu. Sbohem přišly dát své kamarádce také zpěvačky Petra Černocká, Miluška Voborníková a Šárka Rezková. Dorazil také režisér Tomáš Magnusek, moderátor Karel Voříšek a herečka Eva Hrušková.

Naďa Urbánková zemřela v pátek 3. února na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným covidem. „Zemřela ve spánku, bez bolestí,“ uvedla její dcera Jana Fabiánová, která uspořádá i veřejné poslední rozloučení.

„Vážení přátelé, vzhledem k tomu, jak obrovská vlna lásky se zvedla, vnímám, že je potřeba udělat dvě rozloučení s mou milovanou maminkou. Druhý smuteční vzpomínkový obřad, na který jste všichni srdečně zváni, se koná ve středu 15. 2. v 18 hodin v Bazilice Nanebevzetí Panny Marie v areálu Strahovského kláštera v Praze,“ informovala dcera.

Hudební úspěchy byly v případě Nadi Urbánkové spojeny s účinkováním v Divadle Semafor a později se skupinou Country Beat Jiřího Brabce. K nejslavnějším hitům Nadi Urbánkové patřily písně Drahý můj, Závidím, Svatební průvod nebo Vilém peče housky.

Naďa ale nebyla jen skvělou zpěvačkou – se svým osobitým šarmem prorazila také ve filmu. Hrála například v Ostře sledovaných vlacích (1966), Skřiváncích na niti (1969) nebo v komedii Na samotě u lesa (1976), ve které byla v krátké tmavé paruce a bez brýlí téměř k nepoznání.

Reklama

Další články

Načítám