Hlavní obsah
Článek

Nejapný žert nevychovaného kamaráda může přijít velmi draho Pippu Middleton (40). Jeden z mladíků, kteří ji o víkendu doprovázeli po Paříži, totiž z ničeho nic vytáhl pistoli na francouzského fotografa. I když nejspíš šlo jen o hloupou srandu, mladému muži, ale i těm, kdo byli s ním, hrozí trestní stíhání a tvrdý trest.

Pippa jela společně s třemi mladíky v luxusním kabrioletu audi, když za sebou spatřili fotografa. Jeden z mužů vytáhl zbraň a na šokovaného novináře ji namířil. Tím sice incident skončil, neznamená to ale, že by to francouzská policie nechala jen tak. Auto patřilo francouzskému vikomtovi Arthurovi, který byl nedávno v Praze. Ude otevíral obchod se svou módní značkou Vicomte A.

Hloupý „žert“ navíc přišel ve chvíli, kdy Francii zasáhly krvavé případy řádění šílených střelců. V želízcích teď může skončit i mladší sestra vévodkyně Kate (42), která právě seděla na místě spolujezdce, napsal deník The Sun.

„Pokud důkazy ukáží, že je do toho zapletena, bude stíhána. Každý, kdo má účast na nezákonném užití zbraně na veřejnosti, může být zadržen a vyslýchán,“ citoval list svůj zdroj. Ten zároveň potvrdil, že nešlo o maketu, pistole podle něj byla pravá. V takovém případě prý „všem zúčastněným stranám“ hrozí až sedm let vězení.

Francouzský zákon by ale byl nekompromisní, i pokud by se jednalo jen o napodobeninu zbraně. Pak by hrozila sazba do dvou let vězení. „Pokud jste v autě a víte, že někdo použil zbraň, aby odehnal lidi, podléháte možnosti zadržení,“ shrnul zdroj. „Mávání zbraní na veřejnosti je nejen nezákonné, je to také neuvěřitelně hloupé,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám