Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Častá nachlazení se nám od podzimu do jara jen těžko vyhnou. Pokud máte pocit, že se na vás doslova lepí, je s tím na čase něco udělat. Příroda nabízí mocné zbraně. Bylinky nebo koření mají blahodárné účinky na lidský organismus. Umí posílit imunitu, zatočit s neduhy a předcházet nemocem.

Imunitní systém je naším ochráncem. Dokáže rozpoznat potenciálně škodlivé látky a zakročit proti nim. Pokud v těchto oblastech pokulhává, musíme mu pomoci. Jak? 60 až 70 % úspěchu je ve střevech.

Na co jsou bylinky dobré? Na imunitu!

Zdravý a vyvážený střevní mikrobiom vybudujeme pomocí probiotik v tabletách, kysanými mléčnými výrobky nebo fermentovanou zeleninou. Smícháním bylinné směsi pampeliškového kořene, jitrocele, dubové kůry a plodu anýzu získáme další přírodní alternativu. Tato směs je bohatá na prebiotika.

Foto: Fromnature
Až 70 % imunity je ve střevech. K poklesu probiotik dochází i po antibiotické léčbě. Proto je potřeba je opět doplnit.

A s potřebnou potravou mohou probiotika růst. Bez jídla to totiž nejde. K čemu jsou mimo jiné tyto prospěšné bakterie přínosné? Zlepšují aktivitu střev, vstřebávání živin z potravy, působí ve střevech protizánětlivě a pomáhají udržovat optimální tělesnou hmotnost. Bylinky na podporu růstu střevní mikroflóry též pomáhají nepřímo při hubnutí. Mimo jiné je zdravá střevní mikroflóra půlkou úspěchu k psychické pohodě a vitalitě.

K nejznámějším podobám prebiotik patří vláknina zvaná inulin. Ten podporuje trávení, pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a zvyšuje citlivost buněk na inzulín. Přírodním zdrojem inulinu je již zmiňovaný kořen pampelišky nebo kořen čekanky.

Foto: Fromnature
Koření plná antioxidantů pomáhá zachovat zdraví organismu.

Recepty na imunitu babky kořenářky

Dalším způsobem, jak využít léčivé schopnosti přírody, je koření. Antioxidanty nabitá kurkuma bojuje proti volným radikálům, působí protizánětlivě a zlepšuje trávení. Dalším antioxidantem ze zástupu koření je známá skořice. Nejen, že krásně voní a skvěle chutná, ale usnadňuje léčbu virových onemocnění. Zázvor si můžeme dopřávat i v čerstvé podobě. Zázvorový čaj zahřeje, poradí si s bolavým krkem i nevolností.

Další články

Načítám