Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Má tvář anděla, tělo bohyně a pyšní se velkým talentem. Řeč je o Dagmar Jihlavcové, fotomodelce a malířce, která se před objektivem fotoaparátu rozhodně nestydí, a o které zřejmě ještě hodně uslyšíme.

K malířství se Dagmar dostala velmi kuriózní cestou. Roku 2004 doprovázela svého tehdejšího partnera na služební cestě a chytla malárii. Byla hospitalizována a po propuštění strávila zbytek pobytu v rodinném paláci svého expartnera. Při bloumání po domě narazila na místnost. „Hrozně jsem se nudila a tak jsem požádala komorníka, aby mi dveře odemkl. Uvnitř se nacházelo mnoho štětců, malířských barev, pláten a mě šílené lákalo si to všechno osahat,“ svěřila se Dagmar s okamžikem, kdy u ní propukla malířská vášeň.

Vedle malování se věnuje také fotomodelingu. A jelikož má tahle krásná blondýnka co ukazovat a rozhodně se nestydí, fotí především akty. „S nahotou opravdu nemám problém, část svých obrazů jsem dokonce malovala tak, jak mě pánbůh stvořil,“ práskla na sebe Dagmar, která kvůli časově náročnému focení malování na nějakou dobu odsunula. Po čase se však ke štětcům vrátila. „Potkala jsem jednoho člověka, který mě znovu přivedl na myšlenku, že bych měla malovat. Řekl mi, že mám velký talent a že by byla škoda jej zahodit,“ řekla malířka, jejíž doménou jsou abstraktní geometrické obrazy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám