Hlavní obsah
Článek

Pamatujete na naivního automechanika Martina Holce z dnes již legendárního veksláckého trháku Bony a klid? Od doby uvedení prvního dílu uplynulo už pětadvacet let, a i když se již roky mluví o natáčení pokračování, až letos se konečně ledy pohnuly dopředu. Na podzim má začít natáčení snímku, ve kterém hned na začátku musí hlavního hrdinu jedničky Jana Potměšila, který je v reálu upoután na invalidní vozík, vyhodit z okna!

„Pokračování zase napsal Radek John, ale režiséra Víta Olmera vyměnili. Návrat slíbil Potměšil i Roman Skamene (69) v roli veksláka Bínyho i další herci. Až do začátku natáčení je na informace uvaleno přísné embargo,“ sdělil nám zdroj.

Martin Holec se podle scénáře ocitne ve vězení v Leopoldově, které pro potřeby filmu nahradí basa na Slovensku. „Začíná se tím, že Holec je zavřený. V Leopoldově dojde ke vzpouře, při níž Martina vyhodí z okna, a tak skončí na vozíku,“ prozrazuje informátor, jak se tvůrci vyrovnají s invaliditou herce.

Toho čeká opravdu náročná role. Zatímco on kvůli vekslování bručel, jeho bývalí kumpáni jsou propuštěni dřív a úspěšně bohatnou. A protože si postava Holce myslí, že během vzpoury ho kamarádi nechali ve štychu, začne se mstít. Proto má film také podnázev Má je pomsta.

A útočí na ně nejen slovně - většina z nynějších mocných se bojí prozrazení, že dřív byli obyčejní veksláci. Martin Holec na ně bude i z vozíku drsně fyzicky útočit. Dá se tedy očekávat, že pokud natáčení kvůli financování již poněkolikáté nekrachne (a tentokrát to prý vážně nehrozí), uvidíme příští rok v kinech pořádný český thriller…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám