Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ačkoliv venkovní počasí stěží připomíná jaro, ve studiu rádia Evropa 2 to nedávno vypadalo jako v tropickém ráji. Moderátoři na sebe hodili karnevalové ohozy, kolem krku navlékli květinové náhrdelníky a s banány nejen v ruce, ale po celém studiu, podpořili dobrou věc.

Banánová party se pojila s hlavním tématem toho dne, kterým byly falešné banánovníky zvané enset. „Ne, že bysme na nich tak ujížděli, ale enset je jednou z rostlin, která dokáže ročně zachránit spoustu životů před hladomorem. A my na to chtěli upozornit,“ prozradil hlavní důvod speciálního vysílání moderátor Pavel Cejnar, který pro bohulibou věc neváhal nasadit kudrnatou paruku nebo po studiu pobíhat v sukni.

Pro Evropu 2 to není první účast na podobné akci, charitativních projektů organizace Člověk v tísni se účastní pravidelně. Banánovým dnem se snažili upozornit na opravdové problémy lidí žijících mnoho tisíc kilometrů od nás. Koupí sazenic stromků ensetu může přispět každý.

Reklama

Další články

Načítám