Hlavní obsah
Článek

Pro milovníky herečky Jany Synkové (67), kterou proslavily role tety Kateřiny v Saturninovi, nebo náruživého promovaného psychologa magistry Jiřiny Kudlákové v trilogii Byl jednou jeden polda, máme skvělou zprávu. Po sedmi letech se vrací před filmovou kameru v roli neuvěřitelné sběratelky klepů Horáčkové v nové letní komedii Zdeňka Trošky z vesnického prostředí Babovřesky… aneb z dopisu venkovské drbny.

Film má volně navazovat na tolik oblíbenou trilogii Slunce, seno… Natáčet se bude opět na jihu Čech, konkrétně v barokních vískách Netolice, Pištín, Záboří a Dobčice. A o čem film bude? Ve vesnici vládnou pevnou rukou zbožné ženy v čele s drbnou Horáčkovou. Ty zaskočí příjezd nového faráře. Místo důstojného kmeta z auta vyskočí vysportovaný třicetiletý Lukáš Langmajer. Čekají nás opět svérázné vesnické figurky, babky, starostka v podání Veroniky Žilkové a další humorné postavičky.

„Když jsme psali scénář, viděl jsem v té roli Janu Synkovou nebo Evu Holubovou. Eva mi hraje v pokračování Doktora od jezera hrochů, navíc má jiné závazky. Jsem proto rád, že mi roli vzala paní Synková. Splňuje naprosto mé představy. Horáčková je drbna, která byla všude, od všeho má klíče, všechno ví, do všeho mluví, dělá pětatřicet let na obecním úřadě, v kostele sedí v první lavici, takže ví o všem, co se kde šustne. A Jana Synková to zvládne dokonale,“ těší se už nyní na květnové natáčení Troška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám