Hlavní obsah
Článek

Představitel magistrátního úředníka Wasserbauera z filmu Vratné lahve slaví v těchto dnech 80. narozeniny. Jan Vlasák propůjčil svůj hlas řadě filmových a seriálových postav, mimo jiné jeho hlasem mluví i Arthur Weasley z filmové série Harry Potter. Oblíbený herec je neustále v jednom kole a jubilejní narozeniny slavil kde jinde než na jevišti.

Na tajnou oslavu, o které neměl oslavenec do poslední chvíle ani ponětí, dorazila plejáda hvězdných kolegů. Stalo se tak přímo na jevišti po představení Otec, ve kterém ztvárňuje také osmdesátiletého Andrého trpícího Alzheimerovou chorobou. S hercem si přišla připít na zdraví Zlata Adamovská, Dana Batulková, Veronika Gajerová, Zuzana Kajnarová, Kateřina Macháčková a řada dalších.

Představení v Divadle pod Palmovkou tak po standing ovation přešlo v narozeninovou oslavu. Nechyběl ani herec Martin Hofmann, který předal oslavenci dárek ve formě videa s přáními od Michala Dlouhého, Báry Hrzánové, Terezy Kostkové, Taťjany Medvecké, Simony Stašové a dalších kolegů.

„Hrál mi několikrát tátu, hodně mi toho o herectví řekl, uměl mi poradit a hodně mě toho naučil. Ať už tím, jak jsme zkoušeli, jak mi vysvětloval věci, nebo pak tím, že jsme spolu dost představení odehráli. Byl vždycky vlídný a nikdy mu nechyběl nadhled. Byl skvělý a přátelský. Je výjimečným hercem a inspirativním chlapem,“ řekl o kolegovi Martin Hofmann. Gratulanti si společně s oslavencem užili večírek ve foyer po skončení hry a oslavenec byl z překvapení od první chvíle dojatý.

„Dárky nečekám, s manželkou si už léta žádné nedáváme, proto mě video tak překvapilo a dojalo. Ve hře hraji pána ve stejném věku, jako jsem teď já, který ale sotva pozná svou vlastní dceru. Je to smutný osud, bohužel asi tisíců starých lidí. Já se snažím udržovat v kondici, jak to jde. Hlavě pomáhá učit se texty nazpaměť, teď se zrovna učím dva divadelní a tělo udržuji v kondici tak, že cvičím a chodím se psem,“ prozradil svůj recept Jan Vlasák.

Reklama

Další články

Načítám