Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka a herečka Naďa Urbánková (†83) byla okouzlující dámou s nádherným hlasem, jejíž nejslavnější hity jako Drahý můj, Závidím, Svatební průvod nebo Vilém peče housky patří právem do zlatého fondu naší populární hudby. O výjimečnosti jejích pěveckých kvalit svědčilo i pět Zlatých slavíků, které během kariéry nasbírala.

V osobním životě se ale už odmalička potýkala s obrovským traumatem. – jako malou holčičku ji znásilnil vlastní otec. Ten krátce po incidentu zemřel a ona se prožitou hrůzu snažila celý život vytěsnit z hlavy. Na přání své maminky pak vystudovala zdravotní školu. Vždycky ji to ale táhlo ke kumštu a nakonec uspěla. V roce 1959 získala angažmá v pardubickém divadle a pro Semafor ji o pět let později objevil režisér Ján Roháč (†48).

Ještě v Pardubicích se seznámila se svým prvním mužem, hercem Karlem Urbánkem (88), manželství ale po nějaké době skončilo rozvodem. Podruhé se provdala za překladatele Jana Nemejovského (75), se kterým má dceru Janu Fabiánovou (40), dnes úspěšnou zpěvačku, herečku a módní návrhářku.

Třetí sňatek uzavřela s lékařem Josefem Havlíkem (86). Ani tento vztah ale nevyšel a navíc v něm přišla o veškerý majetek, takže jí zbyly nejen dluhy, ale i velké šrámy na těle a na duši. Přesto se vždy snažila působit pozitivně a usměvavě.

Coby sedmdesátnice se navíc potýkala s rakovinou prsu, na kterou přišla úplnou náhodou. Neměla totiž žádné potíže a preventivní prohlídku si nadělila právě jako dárek k sedmdesátinám v domnění, že vše bude v pořádku. Nebylo. Nicméně léčba byla v té době úspěšná – Naďa Urbánková dala na rady lékařů a statečně zabojovala. Následky léčby si ale s sebou nesla dodnes. Komplikace spojené právě s rakovinou prsu v kombinaci s prodělaným covidem ji bohužel stály život.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám