Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Píseň Poupata od Michala Davida (63) patřila k největším hitům spartakiády, která se v roce 1985 konala na Strahovském stadionu. Hit je s hromadným veřejným tělocvičným vystoupení dodnes spjat a sem tam se objeví někdo, kdo ho kritizuje a má ho spojen s tehdejším komunistickým režimem.

To si ale Michal David nemyslí. On sám spartakiádu rozhodně nepovažuje za proletářskou akci, podle něj byla naopak mezi lidmi velmi oblíbená. „Poupata vůbec nebyla proletářská píseň, spartakiáda byla akce, kam všichni chtěli jít, vím, že jsme objížděli kraje a okresy a tam holky plakaly, když se na Strahov nedostaly, to bylo obrovské nadšení,“ řekl Michal David v pořadu Super.cz Po pravdě.

Michal David v pořadu Po pravdě promluvil také o smutném rodinném tajemství. Rozvod rodičů a odloučení se sestrou

„Tehdy to bylo bráno jinak než dneska, nebylo to tak, že bychom tam zpívali proletářské písně,“ míní David. On sám ale Poupata paradoxně nemá mezi svými nejoblíbenějšími písněmi, ač dodnes patří k jeho největším hitům.

„Poupata byla písnička, která mi úplně nepřirostla k srdci, protože to je taková dechovka, a tu já moc nemusím,“ prozradil David s tím, že je spíš jazzově založený. „Poupata nemám rád tolik jako například Největší z nálezů a ztrát nebo písničky z Discopříběhu,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám