Hlavní obsah
Článek

V nekonečném seriálu se v posledních dnech rozpoutalo rozchodové drama. Váhavý František (Matyáš Valenta), zahnul přítelkyni Báře (Eliška Bašusová), a řešil velké dilema. Teď se rozhoupal a vyšel s pravdou ven. V pondělí mu na pomoc přispěchá radílek nejpovolanější Miloš Knobloch.

Svérázného stavaře, lidového básníka, který si rád přihne, ale hlavně je vždy ochotný komukoliv poradit, hraje Jiří Štrébl. K Frantovi má téměř otcovský vztah, protože jde o syna nejlepšího kamaráda. A tak se objeví u dveří jeho bytu, aby mu poté, co ho opustila partnerka, promluvil do duše, neboť má bohaté zkušenosti.

Sám Štrébl (64) je otcem dvou dětí. Když jeho potomkové byli malí, zvládl se o ně starat v rámci své rodičovské dovolené. Tehdy Eduard (22) měl něco přes dva roky a jeho sestřička Ester (21) pouhých 9 měsíců. Herce jsme se zeptali, jak na tohle období vzpomíná?

„Jako na nejhezčí roky života, jednoznačně. Bylo krásný být doma s malými dětmi. Vždycky se divím, že si – většinou – ženy, protože ty bývají s dětmi doma, stěžují, že je to nebaví. Mě to bavilo ohromně. Možná proto, že už jsem byl starší rodič,“ řekl Super.cz.

„A je pravda, že jsem na rozdíl od maminek čtyřikrát pětkrát za měsíc šel večer hrát divadlo a pak poseděl s kamarády. Což stačí, jde o takové odlehčení. Víc jsem toho neměl, dny jsem trávil s dětmi. Fakt, fantastický, nádherný,“ vyznal se nám.

Zároveň přiznal svoji „pečovatelskou slabost“. Je přecitlivělý na pachy, kdy první čtyři až pět měsíců při každém přebalování zvracel. „Materiál mi nevadil, ale ten smrad. Skutečně trvalo několik měsíců, než jsem tohle překonal,“ svěřil se Jiří Štrébl.

Zajímalo nás, co dělají jeho děti dnes, jestlipak se některé vydalo v otcových hereckých stopách? „Mě baví focení, zatím se tím ani jeden neživí, ale když studovali v Izraeli, tak tam měli i fotografii. Pak ji studovali i tady v Praze, z různých důvodů to úplně nedodělali. Myslím, že jsou na fotografii velmi nadaní.“

Jejich maminka ilustruje knížky, maluje a prý má vidění prostoru. „Já se focením živil dlouhá léta, něco patrně po nás zdědili. Oba jsou schopní stříhat filmy, pracovat s muzikou a udělat několikaminutový útvar z toho, co sami natočí… Myslím si, že mají nadání,“ řekl Super.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám