Hlavní obsah
Článek

Nové klipy Talyor Swift (34) většinou bývají spíše uměleckými díly a ani ten nový není výjimkou. Kromě toho má ale ještě jednu zvláštnost. Zpěvačka v něm vystupuje s transgender modelem jménem Laith Ashley a za to získala velkou pochvalu.

Očekáváný klip k písni Lavender Haze neboli levandulový opar spatřil světlo světa v pátek v brzkých ranních hodinách a hned uchvátil miliony lidí. Taylor znovu předvedla, že videoklipy jsou pro ni nejen prezentací hudby, ale zároveň uměleckým vyjádřením sebe sama. V novém videu, které sama vymyslela a zrežírovala, a které je ve stylu surrealismu, se zpěvačka koupe nahá v bazénu s fialovou vodou a tančí v oblacích fialového kouře.

V klipu, který popsala jako smyslný sen o horečce 70.let, se ale také tulí k muži, který je dnes úspěšným modelem. Laith Ashley, který býval dříve dívkou, svou tranzici započal v roce 2014 a v roce 2015 podstoupil operaci. Taylor, která je velkým spojencem LGBTQ komunity, si právě charismatického modela vybrala do svého klipu a dle mnoha reakcí fanoušků udělala dobře.

„Obsadit trans muže bylo skvělé, miluju ji,“ napsal jeden z fanoušků na Twitter.“ „Dnes se Taylor přihlásila k hnutí za práva trans lidí, nikdy jsem nebyla tak ráda, že jsem její fanynka,“ připsala jiná sledující. Už teď je tak jasné, že nový klip Taylor Swift bude znamenat další velký úspěch této slavné zpěvačky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám