Hlavní obsah
Článek

Ještě před čtyřmi lety si lídři bývalé slavné kapely Pražský výběr Michael Kocáb, Vilém Čok a Michal Pavlíček nemohli přijít na jméno. Bylo mezi nimi nepřátelství na život a na smrt. Kocábovi zbylí členové bandu vyčítali, že si založil Pražský výběr 2 a znemožnil Pavlíčkovi návrat na scénu. „Hrát spolu budeme až tak v sedmdesáti, když budeme mít Alzheimera,“ prorokoval tehdy Čok. Jenže chyba lávky. Rozhádaní pánové se usmířili a jedou spolu na turné!

„Pro mě je to hrozně smutný a bolestivý, že po pětadvaceti letech, během kterých jsme vybudovali společný jméno Pražského výběru, toho hlavního Výběru, toho rockového Výběru, se pak z tisku dozvídám, že je, Michaeli, Pražský výběr tvoje kapela a my jsme byli řadoví členové. Protože tímhle jsi nám ukradl naše know-how, které jsme budovali čtvrt století. A to je hodně dlouho pro muzikantský život. Jestli jsi vnímal celou tu dobu Pražskej výběr jako svou kapelu a nikdy jsi nám to neřekl, tak lituji tebe i ten tvůj dlouholetej mindrák. A já vím, že se snažíš vypadat před veřejností jako hodnej strejda, kterej za nic nemůže. To ti jde hezky,“ vyčítal před čtyřmi lety v pořadu Café X Kocábovi Čok jeho chování.

„Myslím, že až nám náš strejda pan Alzheimer dovolí zapomenout na tuhle trapárnu, tak možná jo, třeba za nějakých dvacet let. Budeme všichni senilní, tak třeba by to šlo,“ odhadoval tehdy Vilda Čok, po kterém chtěl na oplátku Kocáb čtyřstránkový omluvný dopis za urážky, kterými ho měl bývalý kolega častovat. Jenže mezitím ledy roztály. Proč, to nikdo neví.

„Nezlobte se, ale na tuhle informaci jsme dali přísné informační embargo až do doby konání tiskové konference. Tam o tom promluvím. Jinak by totiž tiskovka ztratila smysl,“ nechtěl vysvětlit Čok, jak se rozhádaná trojice usmířila. A tajemnější než hrad v Karpatech jsou i ostatní členové kapely, která se vrací v původním složení i s Klaudiem Kryšpínem a Jiřím Hrubešem.

Dokonce tak, že po tiskové konferenci nebudou dávat žádné rozhovory a novináři si budou muset vystačit s tím, co jim kapela řekne sama od sebe. Během akce kapela pokřtí nejúspěšnější CD skupiny Straka v hrsti alias Jubilejní edice 1982-2012. Kmotry budou Jiří Suchý, Josef Novotný, Ondřej Soukup a František Ringo Čech.

Reklama

Další články

Načítám