Hlavní obsah
Článek

Popový zpěvák Michal David (63), který poslední dva roky prožívá jeden z největších vrcholů své kariéry, moc dobře sleduje neutěšenou situaci své kamarádky Ivety Bartošové (†48). Ta se, soudě podle jejích posledních mediálních výstupů, nebezpečně kývá nad propastí a hrozí jí definitivní pád. A David, byť je mu zubožené Bartošové líto, zůstává nekompromisní. „Pomůžu jí, až sama bude chtít se sebou něco dělat,“ řekl Super.cz Michal David ve videu. A protože ví, že se tak nestane, pomocnou ruku už jí asi vážně nikdy nepodá.

„Záleží to jenom na ní. Na tom, jak se popere s tím, co se jí teď v životě děje. Strašně moc bych jí to přál, protože ji mám rád,“ prohlásil Michal David na křtu cédéčka a dévédéčka se záznamem svého únorového megakoncertu v Lucerně. V ruce držel Platinovou desku za deset tisíc prodaných nosičů desky Mejdan roku. Je úspěšný, vyprodává koncerty, každý týden je vidět na televizní obrazovce v Hlasu ČeskoSlovenska, a proto ho dvojnásob mrzí, že musí sledovat, jak tehdejší nekorunovaná princezna české popmusic tře bídu s nouzí a marně se snaží bojovat se svými závislostmi.

„S Ivetou jsme spolu začínali, máme spolu krásné dva duety. Udělali jsme spolu spoustu práce, napsal jsem jí spoustu skvělých písniček, vyprodukoval jsem jí album Václavák. Pro mě je to kolegyně, s kterou jsem dělal a dělám. Jen teď ne, teď s ní nedělá nikdo,“ krčí smutně rameny autor několika desítek hitů i celých muzikálů.

„Přál bych jí, aby se z toho dostala, aby ještě zakusila prkna, jež znamenají svět. Určitě na to má, záleží jenom na ní, jestli ještě zvládne tu svou současnou situaci,“ naznačuje, že moc dobře tuší, jak zrádný je pro Ivetu alkoholismus. „Ty věci jsou kolem nás. Nemůžeme se tím ale zabývat, záleží to na každém interpretovi, jak to zvládne. Můžeme pomoci, ale nejdříve musí chtít on sám. Musíme vidět zlepšující se tendenci, nějaké výsledky. Pak můžu napsat Ivetě nějaký další hit, ale v tuhle chvíli to musí vzejít nejdřív od ní,“ říká David. I on sám má stejně jako Iveta zkušenost s nespolehlivostí kvůli opilosti.

„Musím se přiznat, že jednou jsem přijel na diskotéku našrot. Honorář, který jsem dostal od majitele, jsem věnoval návštěvníkům. Všechny jsem je pozval na panáka. Může se to stát, ale nesmí to být pravidlo,“ dodal Michal David.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám