Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po krátké nemoci zemřel zpěvák legendární punkové kapely Plexis Petr Hošek. Bylo mu 55 let. Hošek byl výraznou postavou tuzemské punkové scény.

V roce 1984 založil legendární punkovou kapelu Plexis, která v roce 1990 vydala album Půlnoční rebel. Hošek působil také ve skupinách Do řady!, Michael's Uncle nebo Svatý Vincent. K největším hitům Plexis patří píseň Svět jsou bary nazpívaná na motivy hitovky legendární kapely Ramones Pet Sematary. Hoškovi se říkalo Sid, přezdívku dostal díky jeho obdivu k Sidu Viciousovi z britské punkové kapely Sex Pistols.

Nad úmrtím zpěváka truchlí i česká punková legenda Visací zámek, která na Petra Hoška zavzpomínala.

„Punk s Tebou Peťo v Punkovém nebi!!! Byla to vždycky velká jízda a velká prdel. S Petrem Hoškem jsme se kamarádili od roku 1983, kdy coby šestnáctiletý punkáč dělal osvětlovače a bedňáka Abraxasu. Petr taktéž osvětloval několikrát i nás Visáče. Odehráli jsme s Plexis i jejich první koncert ve Velkém Meziříčí a od těch časů jsme se na pódiu i společných šňůrách potkávali často. Samostatnou kapitolou bylo i fakt, že v období vojny VZ No2/3/4 se připojil náš pěvec Hony Haubert k Plexis coby kytarista a několik koncertů s ním odehrál. Odpočívej v pokoji Peťo Side Hošku,“ vzpomínali Visáči na zpěváka Plexis.

Související témata:
Plexis

Reklama

Další články

Načítám