Hlavní obsah
Článek

Baskytarista známé slovenské kapely IMT Smile Peter Bartoník od loňského srpna bojoval s rakovinou. Nemoci teď bohužel podlehl.

Zprávu o tragédii v kapele oznámili její členové v pátek na sociální síti. „Dnes nás bolestivě zasáhla strašně smutná zpráva. Náš kamarád, basák Peťo Bartoník prohrál svůj boj o život ve 27 letech. Moc nás to mrzí, bude nám všem moc chybět," napsali muzikanti i s osobním vzkazem pro baskytaristu.

"Péťo, jsi skvělý kluk a děkujeme, že jsi byl součástí našich životů. Vzpomínka na tebe zde zůstává i v písních, které jsi měl tak rád. Při jejich nahrávání a koncertování jsme spolu prožili tolik krásných chvil. Děkujeme Ti. Odpočívej v pokoji.“

Kapela ke svému vyjádření přidala i dvě fotografie mladého muzikanta, který se s vážnou nemocí potýkal jen několik měsíců. Členové IMT Smile se pro něj tehdy pokoušeli získat dárce krve, měl totiž vzácnou skupinu 0 - negativní. Na tehdejší výzvu teď vzpomínají i fanoušci, kteří se nemohou smířit s odchodem hudebníka.

„Pamatuji si, že mu lidé šli darovat krev, spousta se jich přihlásila na tuto výzvu. Byla jsem nesmírně šťastná, že mu pomůže a zachrání mu život,“ napsala například jedna z fanynek. A ani další nemohou uvěřit tomu, že Peter prohrál svůj boj s nemocí. „Panebože, tak mladý člověk, je mi to tak líto. Hodně sil rodině, blízkým, vám. Zůstává prázdné místo a vzpomínky,“ napsala fanynka. „Věřila jsem, že vyhraje tento boj, je mi to velmi líto,“ připojila se další.

Skupina měla v květnu vyrážet na turné. Co bude dál, zatím není jasné.

Reklama

Další články

Načítám