Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Z krátkovlasé slečinky s brejličkami vyrostla žena, která okouzluje svýma pronikavě hnědýma očima i hereckým projevem. Pochází z česko-syrské rodiny a s přehledem dokáže zahrát nešťastnou pokojskou, úzkostlivou introvertku i Panenku Marii. Poznáte ji?

Klára Issová (32) se narodila 26. dubna 1979 v Praze. K herectví tíhla od dětství, a protože byla velmi talentovaná, bylo jasné, jakým směrem se budou její profesní kroky ubírat. Byla přijata na hudebně dramatický obor pražské konzervatoře, kterou v roce 1999 také úspěšně ukončila.

Televizní role se jí začaly hrnout už za studií. Ta první přišla v roce 1994, kdy jí bylo pouhých 15 let. Zahrála si v komedii Indiánské léto, za kterou byla dokonce nominována na Českého lva. Na toho si ale musela počkat další tři roky, sošku za vedlejší roli si odnesla za roli Veroniky v Jakubiskově filmu Nejasná zpráva o konci světa. Mezi její další úspěšné role patří Ema v Medvídkovi, Panenka Marie v pohádkovém příběhu Anděl Páně a především Ilja v Grandhotelu. V současné době se divákům představuje v seriálu První krok, v němž hraje učitelku baletu.

Vedle filmových rolí ztvárnila také mnoho těch divadelních. Diváci ji mohli vidět na prknech Divadla pod Palmovkou, Dejvického divadla, Divadla na Jezerce nebo Divadla Palace.

Klára Issová žije v Praze a po rozchodu s režisérem Davidem Ondříčkem, s nímž se seznámila při natáčení Grandhotelu, a který dal ovšem po čtyřech letech vztahu přednost Klářině sestřenici Marthě, jež mu v létě porodí dítě, stále nenašla toho pravého.

Reklama

Další články

Načítám