Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

"Žiju. Zachránili mi v nemocnici život a já jsem lékařům moc vděčný," zněla první slova Dana Hůlky (55), který už 21 dní bojuje na jednotce intenzivní péče v nemocnici na pražské Bulovce s těžkým zánětem slinivky a doposud mlčel. Mluvit prakticky nemohl. Těžké bolesti a přístroje mu to neumožňovaly.

Za Hůlkou doposud měl přístup jen lékařský personál a jeho kamarád Martin Svoboda. Nikoho jiného Dan vidět nechtěl. Zřejmě si nepřál, aby ho blízcí viděli v tak zuboženém stavu. Hůlka za tři týdny má dole již 15 kilogramů.

"Bylo mi opravdu strašně. Bolestí jsem už i omdléval. Byl jsem skutečně na pokraji smrti. Živý jsem se už ani neviděl. Lékaři mi opravdu doslova zachránili život," říká Dan. "Nejsem moc zvyklý na nemocnice. Vše se snažím řešit ambulantně. Tentokrát mi ale bylo tak hrozně, že jsem hospitalizaci uvítal. Věděl jsem, že to je moje jediná záchrana," dodal pro Blesk Hůlka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám