Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pro ty, kdo pravidelně sledují pěveckou soutěž Hlas Česko Slovenska, budou tyhle snímky finalistky, která patří do týmu Pepy Vojtka, velká legrace. Tím, že tato show není pro Markétu Poulíčkovou první, se zpěvačka netají. Ale fotky, kde jako čtrnáctiletá soutěžila v CzechTalentu, který má mimochodem před finále dalšího ročníku, rozhodně stojí za to.

Poprvé na sebe rodačka z Mikulova upozornila právě v roce 2002 vítězstvím v sedmém ročníku hudebního festivalu, který se tehdy ještě jmenoval Zlíntalent. Tam jako čtrnáctiletá zvítězila s písní Dream a little dream of me od kapely Mamas and Papas.

Následovalo účinkování v dalších pěveckých soutěžích po celém světě. V lednu 2003 získala Markéta hlavní cenu Grand Prix na festivalu Children International Nile Song Festival v egyptské Káhiře, kde soutěžila s písní Michala Davida Teď královnou jsem já z muzikálu Kleopatra. V roce 2005 nepostoupila do semifinále druhého ročníku domácí pěvecké soutěže Česko hledá Superstar.

Markéta nejprve zkoušela svoji kariéru pod pseudonymem L.B.P.  Ale příliš neoslnila. Momentálně vystupuje v Hudebním divadle v Karlíně a věří, že se jí díky Hlasu podaří posunout svoji kariéru dál.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám