Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britský herec Julian Sands se ztratil během výšlapu do hor San Gabriel Mountains v Kalifornii, potvrdilo oddělení šerifa okresu San Bernardino. Pětašedesátiletý herec známý pro role ve filmech Pokoj s vyhlídkou, Vražedná pole nebo Nahý oběd, který se v roce 2019 objevil i ve filmu českého režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče, se pohřešuje od pátečního večera. Ohlásila to jeho manželka.

Záchranný tým po něm pátrá v oblasti Baldy Bowl, která je oblíbená u hikerů nebo lyžařů. Kruté zimní počasí ovšem narušilo pátrání, posádky záchranářů musely být v sobotu večer z pátrání staženy. Pokračovalo se pomocí dronů a vrtulníku, když to počasí dovolilo.

V oblasti také hrozí lavinové riziko, úřady nedoporučují se do ní vydávat, uvedl mluvčí oddělení Nathan Campos s tím, že pátrání bude pokračovat, až se počasí umoudří.

O tom, že je oblast opravdu nebezpečná a měli by se jí vyhnout i zkušení turisté, svědčí i fakt, že v oblasti zmizel také další turista Bob Gregory, který byl nahlášen jako pohřešovaný v pondělí, informovalo ABC News.

Případ Sandse se podobá zážitku Gabriely Soukalové (34), která se během dovolené v italském Livignu ztratila v horách a byla nucena strávit mrazivou noc venku. Pro ostřílenou sportovkyni to nakonec dopadlo dobře, nejspíš i díky výborné fyzické kondici. I ona si ale sáhla na dno.

„Spousta lidí se ptá, proč jsem se nevrátila stejnou cestou, ale to byla situace, kterou jsem si nikdy předtím nedokázala představit,“ svěřila se Gábina Super.cz po zážitku, o kterém s odstupem říká, že ji posílil.

Nezbývá než doufat, že je Sands ve stejně dobré kondici jako bývalá biatlonistka nebo našel dobré útočiště, kde se mu podařilo skrýt před nepřízní počasí. Vzhledem k tomu, že se ale po herci pátrá už od pátku, je spíše nepravděpodobné, že by v drsných horských podmínkách přežil takovou dobu. Naděje ale umírá poslední.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám