Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bella Ramsey (19) proslula díky seriálu Čarodějnice školou povinné, rebootu show z přelomu tisíciletí, ve kterém působila v letech 2017-2020. Většině fanoušků fantasy se ale vryla do paměti jako neohrožená Lyanna Mormont ze Hry o trůny. Nyní tyto nemalé role ovšem zastínila jako Ellie v trháku The Last of Us.

Adaptace populární videohry, jejíž televizní podoby se chopilo HBO a tvůrci úspěšného seriálu Černobyl, sklízí nevídané úspěchy jak u kritiků, tak diváků, a to okamžitě po uvedení prvního dílu. Hlavní postava Joela připadla další hvězdě Hry o trůny, a sice Perdu Pascalovi. Kromě prince Oberyna Martella v Trůnech ho znáte zajisté také jako Javiera Peňu ze seriálu Narcos.

Už teď je tedy jasné, že Ramsey čeká období, kdy bude středem pozornosti. A snad jí to nebude proti srsti, vzhledem k tomu, že v minulosti trpěla psychickými problémy. Kvůli těm po třech sériích opustila i Čarodějnice školou povinné.

„Vím, že se dost probíralo, že to bylo kvůli mému duševnímu zdraví,“ uvedla herečka pro magazín Elle.

Při natáčení první série se u ní bohužel vyvinula porucha příjmu potravy. A ačkoliv po ní chtěla skončit, nakonec Mildred Virválovou ztvárnila ještě ve druhé a třetí řadě. Problémy ale přetrvávaly.

Z anorexie se nakonec dostala, a to hlavně díky víře. Bella je totiž hluboce věřící křesťankou, i když víc, než k církvi tíhne spíš k duchovnu, které je „jen její“, jak svůj vztah k bohu popisuje.

„Když jsem seriál opouštěla, většina mých potíží už byla vyřešena. Proto rezonoval nápad, že budu pokračovat a natočím i čtvrtou sérii, protože je mi lépe, ale už jsem se nechtěla vracet k problémům, které u mě přetrvávaly od první série. Věděla jsem, že to nechci ani nepotřebuji,“ dodala k tématu svého duševního zdraví.

Tvůrci a kolegové z The Last of Us popisují Bellu jako tichou, citlivou duši, pravý opak vlastností jejích postav. Když je totiž před kamerou, všechno to jde stranou.

„Strach, panika, stres, všechno je pryč, uvedl pro magazín autor předlohy Craig Mazin. „V těch chvílích, mezi slovy „akce“ a „střih“, je volná,“ popsal herečku, kterou si pro roli prosadil navzdory protestům kolegů. A rozhodně neprohloupil.

Reklama

Další články

Načítám