Hlavní obsah
Článek

Producent Jan Nejedlý, který podlehl následkům pádu ze schodů, po němž ležel v nemocnici v kómatu, měl za sebou velmi pestrý život.

Po více i méně úspěšných filmařských počinem, za nimiž stál, jako byly snímky Snowboarďáci, Prachy dělaj člověka anebo Experti, skončil kvůli dluhům ve vězení.

Po podmínečném propuštění ho potkaly těžké zdravotní problémy. O jeho úmrtí informoval web Extra.cz.

I když v minulosti býval velmi společenský, po komplikované operaci se stáhl víc do sebe, večírkům už se vyhýbal, protože měl zakázaný i alkohol. "Ozval se mi do nemocnice po mojí operaci, protože jsem měl podobné problémy, i když zdaleka ne tak velké. Poté jsme se sešli. Probírali jsme hlavně zdraví, na které si stěžoval," vyprávěl Super.cz Petr Vojnar, který s producentem na několika projektech jako herec spolupracoval.

"Neviděli jsme se od natáčení filmu Veni, vidi, vici. Víc než deset let. Ale na život nerezignoval, měl plány, měl spolupracovat i s filmovým festivalem Febiofest," doplnil Vojnar, který na Honzu vzpomíná v dobrém. "Je škoda každého zmařeného života. Já s ním vycházel vždy dobře, na rozdíl od ostatních mi nic nedlužil, i když v mém okolí se lidé, kterým dlužil, vyskytují. Právě od nich jsem se dozvěděl o jeho nešťastném pádu a koncem minulého roku i o jeho smrti," dodal.

S Nejedlým se Vojnar sešel na jaře 2021. "Slíbili jsme si, že se vzájemně ozveme, ale už k tomu nedošlo," upřesnil. Zhruba v tu dobu jsme se s ním potkali i my, když jsme se náhodou sešli na zahrádce stejné restaurace na pražském Smíchově. Z té doby pochází i jeho poslední fotografie. Byl pohublý a ukázal nám i svoje břicho, kde měl část břišní stěny nahrazenou speciální síťkou. I nám vyprávěl o svých plánech, které už ale nestihl uskutečnit.

Reklama

Další články

Načítám