Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá umělecká ředitelka činohry Národního divadla v Praze Daniela Špinar se exkluzivně pro Super.cz rozpovídala o své vytoužené změně pohlaví. Dříve Daniel je zhruba na polovině této náročné cesty takzvané tranzice.

Daniela má obrovský důvod k radosti, už jí narostla prsa. „Poprsí mi narostlo díky hormonální terapii. Je to deset měsíců, co jsem s terapií začala, takže jsem vlastně pořád spíš na začátku. Nemám plastickou operaci,“ zarazila tak spekulace o tom, že by za její novou přednost mohl nějaký chirurg.

To, že se Daniela pro tuto změnu rozhodla, považuje za jedno z nejlepších rozhodnutí v životě. „Tělo se pomalu mění, tvar, struktura, pleť je jemnější, obličej získává jemnější proporce. Zmizely chlupy a rostou vlasy. Hlavně se ale cítím psychicky vyrovnaná, šťastná a na správné cestě. Moc si to užívám.“

Divadelní režisérka také upozornila na to, že když se rozhodla pro tuto náročnou cestu, měla vše dobře promyšlené. „To rozhodnutí není rozmar, není to věc volby, ale nutnost. Je to srovnání těla s myslí,“ doplnila Daniela Špinar pro Super.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám