Hlavní obsah
Článek

Novou vítězkou nejprestižnější světové soutěže krásy je Američanka s filipínskými kořeny R’Bonney Gabriel (28) z USA. Stala se nejstarší vítězkou v historii soutěže. Na druhém místě se umístila Amanda Dudamel z Venezuely a na třetím místě skončila Andreina Martinez Founier z Dominikánské republiky.

Nádherná R’Bonney Gabriel porazila 84 královen krásy. Odbornou porotu, ale také miliony fanoušků zaujala i svou cestou módní návrhářky a instruktorky šití. Také vytvořila svou vlastní značku ekologického a udržitelného oblečení.

Takhle odpověděla na dotaz, jak by případně naložila s titulem vítězky Miss Universe.

„Využila bych jej k tomu, abych byla inovační vůdkyní. Už 13 let jsem vášnivou návrhářkou a módu používám jako prostředek k dobru. Ve svém oboru například zamezuji znečišťování prostředí používáním recyklovaných materiálů při tvorbě oblečení. Poskytuji kurzy šití pro ženy, které přežily obchodování s lidmi a domácí násilí. Je důležité využít svůj jedinečný talent k tomu, abyste něco změnili,“ odpověděla na dotaz.

Kdyby byla možnost docílit v Miss Universe další změny, pak by byla ráda, kdyby se zvedla věková hranice pro účast v soutěži. „Jako žena věřím, že nás věk nedefinuje,“ řekla.

Reklama

Další články

Načítám