Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřela italská herečka Gina Lollobrigida. Bylo jí 95 let. Podle informací agentury Ansa herečku v posledních měsících trápilo zdraví. Loni v září mimo jiné ležela v nemocnici se zlomeninou nohy, kterou si přivodila v důsledku pádu.

Gina Lollobrigida patřila ve své době k italským sexbombám. Dívka, které se později přezdívalo Mona Lisa dvacátého století, začínala v modelingu a prošla stejně jako její konkurentky soutěží krásy.

Gina se stala nejkrásnější dívkou Říma a v roce 1947 skončila třetí na Miss Itálie. Její filmová kariéra začala nabírat na obrátkách začátkem padesátých let. Po uvedení filmů Fanfán Tulipán (1952) a Krásky noci (1952) s Gérardem Philipem se hvězda Giny rozzářila naplno. Později nejvíce zazářila ve filmech Římanka (1954), Zvoník u Matky Boží (1956) či Šalamoun a královna ze Sáby (1959).

Status sexsymbolu si Lollobrigida udržela ještě v následující dekádě. Poté, co překročila čtyřicítku, začala její herecká kariéra pozvolna stagnovat. Později se rozhodla filmovou branži opustit a dala přednost fotografování. Věnovala se také sochařství.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám