Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Shakira (47) se sice zpočátku dostala pod palbu kritiky, když uveřejnila svou novou píseň Out of Your League, ale kontroverzní text, kvůli němuž ji lidé dokonce nařkli z internalizované misogynie, očividně zafungoval a lidé song prostě chtějí vidět. Zpěvačka se v něm dost nevybíravě opírá nejen do svého ex Gerarda Piquého, ale i do jeho mladé partnerky. Skladba aktuálně trhá rekordy na kanálu YouTube, kde se stala nejsledovanější latinskoamerickou písní v historii, když během 24 hodin nasbírala více než 63 milionů zhlédnutí.

Kolumbijská hudební ikona spolupracovala na zbrusu novém songu, který ve středu vyšel ve španělštině, s producentem Bizzarrapem. Shakira mimo jiné zpívá: „Vyměnil jsi Ferrari za Twingo. Vyměnil jsi Rolex za Casio,“ čímž poslala jasný vzkaz třiadvacetileté Piquého partnerce Claře.

Shakira a Piqué se postarali o jeden z nejpřekvapivějších rozchodů loňského roku, když v červnu oznámili, že se po jedenácti letech rozcházejí. Fotbalista se nedlouho poté začal objevovat s Clarou, z čehož byla zpěvačka rozhořčená, jelikož tím prý porušil jejich dohodu, že s ohledem na jejich syny Milana (9) a Sashu (7) nebudou alespoň rok s nikým jiným veřejně spojováni.

Mnoha lidem se však její drsná slova na adresu Piquého partnerky nelíbí. „Nová píseň Shakiry křičí internalizovanou misogynií a zahořklostí z rozvodu. Nech už to být,“ vyzývá zpěvačku jeden z fanoušků. „Opravdu, Shakiro? Misogynie,“ zní další podobné nařčení.

„Shakira vyjadřuje svůj protest tím, že očerňuje novou partnerku svého ex pod frází: ‚Vyměnil jsi Rolexky za Casio‘. Jsme lidé, ne předměty. Na tom být zlá na jinou ženu není nic posilujícího. Musíš vědět, jak se odchází,“ nebere si servítky další komentující.

Někteří se však zpěvačky i zastali a tvrdí, že umělecká tvorba byla vždy odrazem životních zkušeností, a zejména pak těch špatných.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám