Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před téměř čtvrt stoletím tvořili milenecký pár učitelů v kultovních Pelíšcích, ale nebyl to jejich první společný film. Už od 80. let mohli diváci vidět Evu Holubovou (65) a Jaroslava Duška i v jiných snímcích. Jejich zatím posledním společným dílem je po Přání Ježíškovi film Přání k narozeninám, kde opět hrají pár.

„Já mám ve filmech už svoje osvědčené manžely – Polívku, Lábuse, Klepla a samozřejmě Duška,“ svěřila se na natáčení Eva Holubová. S Jaroslavem Duškem oba hráli například už ve filmu Pražská 5 režiséra Tomáše Vorla, nezapomenutelným párem se ovšem stali v roce 1999 po uvedení snímku režiséra Jana Hřebejka Pelíšky. Diváci je pak společně mohli vidět například i ve filmu Pupendo v roce 2003 a před rokem ve snímku Přání Ježíškovi.

Že bude hrát roli Arnošta, dědečka, otce, a hlavně manžela Evy Holubové, se Jaroslav Dušek dozvěděl od producentů filmu Přání k narozeninám na poslední chvíli. „Byl jsem překvapen nabídkou na další manželskou dvojici s Evou. Málem jsem v tomto filmu nemohl hrát kvůli jinému závazku, ale nakonec to dobře dopadlo a byl jsem obsazen do obou,“ odhalil střípky ze zákulisí oblíbený herec.

Jako dvojice si vyhovují. „Máme to spolu tak, že začínáme hrát vlastně už v kostymérně. Režisérka Marta Ferencová nás pozorovala, asi se jí to zalíbilo, a tak nás oba obsadila jako dvojici v obou filmech – Přání Ježíškovi i Přání k narozeninám,“ vysvětlila Eva Holubová. „Natáčení s ním bylo jako vždycky báječné,“ dodala.

Snímek Přání k narozeninám uvede do kin 19. ledna distribuční společnost Bioscop.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám