Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před pár lety se vrhla na běhání a na "stará kolena" se z ní stala sportovkyně. "Je pravda, že málokdo dá těch deset kilometrů čtyřikrát nebo pětkrát týdně," pochlubila se nám modelka Simona Krainová (51), která má před padesátkou nejlepší kondici ve svém životě. Než se ale naučila správně běhat, nebylo to jednoduché.

Běhávala dokonce denně. "Teď už vynechávám. Přece jen nejsem nejmladší a musím se taky trochu šetřit. Regenerace je důležitá. Můj fyzioterapeut mi kontroluje moje trasy i povrch, na kterém běhám, a také boty, aby nedošlo k nějakému zranění. Jsem velmi zodpovědná. A když je chladno, běhám doma na pásu jen osm kilometrů. Ale skoro denně," upřesnila. Tím pádem už by se nemělo stát to, co před pár lety, kdy s běháním začínala.

Simona tehdy skončila s únavovou zlomeninou kotníku. "Běhala jsem po nerovném a náročném povrchu. To jsem podcenila, špatně jsem našlapovala a teprve se učila, jak to dělat správně. To, že mám kotník zlomený, jsem nevěděla, chodila jsem na vysokých podpatcích, a dokonce si dala i nějakou módní přehlídku. Noha mi otekla tak, že mě museli na dva dny hospitalizovat. O to víc si teď dávám pozor," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám