Hlavní obsah
Článek

I když se v nedávném rozhovoru moderátor Karel Šíp (78) dušoval, že se nebude odvolávat proti rozhodnutí soudu o majetkovém vyrovnání s jeho bývalou ženou Marcelou Holanovou (72), ukázalo se, že lhal. „U soudu leží jeho odvolání, odvolávám se i já. Nenechám se od něj urážet v médiích a navíc i obrat o to, co mi náleží. Vždyť ročně platil jen na zálohách na daň z příjmu milión korun,“ řekla Super.cz Holanová. Taková daň naznačuje, že si Šíp vydělal i přes šest miliónů korun ročně. A jeho exmanželce přitom zatím nepravomocně musí vyplatit směšné „manželské odstupné“ ve výši 878 339,44 korun.

Kromě peněz Holanové podle rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 3 náleží i chalupa, jejíž cenu znalec Karla Šípa odhadl na 1,3 miliónu korun. Právě o polovinu této sumy bylo v rámci vzájemného vypořádání manželů zkráceno Holanové vyrovnání za Šípův byt v ceně tří miliónů. Slavná zrzavá zpěvačka však s odhadní cenou rekreačního objektu nesouhlasí. „Je to na samotě, sedm kilometrů od Varnsdorfu, a tamní mnohonásobně větší penzion se i s pozemkem prodává za stejnou sumu jako má chátrající chatka bez vlastního pozemku. Já si chalupu pořídila před lety za svoje peníze, které jsem po prodeji utržila za prstýnek, a když jsem ji z dobré vůle nechala napsat do společného jmění, Karel mi slíbil, že v případě rozvodu si z ní půlku nárokovat nebude,“ tvrdí Holanová. Ta se rozhodla promluvit poté, co z ní exmanžel v médiích udělal hyenu, která ho chtěla připravit o peníze.

„Ranilo mě to, ubližuje mi to v osobním i profesním životě. Ona velkorysá nabídka, kterou mi v rámci vyrovnání učinil, byla milión korun a má vlastní chalupa. Jenže moc dobře vím, že za dobu našeho manželství vydělával obrovské peníze. Nikdy jsem se nestarala o jeho příjmy, ale viděla jsem výpis z účtu, kde mu přišlo jen za jednu pravidelnou práci půl miliónu korun. Teď ze sebe dělá chudinku, ale protože je neuvěřitelně spořivý, vůbec neutrácí, jelikož strašně rád shromažďuje peníze, je mi jasné, že někde ty peníze musejí být. Na účtu je nemá, ale jak říká moje právnička Barbora Kubinová, majetek může mít uložený v akciích, cenných papírech i jinde,“ říká zpěvačka, která u odvolacího soudu bude chtít předložit po Šípovi majetková přiznání.

Podle našich informací si Šíp jen od roku 1990 do roku 2004, kdy se rozvedl, mohl přijít minimálně na třicet miliónů korun. Nejvíc se mu dařilo při práci pro televizi Nova. Kromě pořadů pro ni měl mnoho dalších vystoupení, navíc psal i scénáře a texty k písním.

A proč Holanová vlastně nevezme soudem nabízenou sumu a chce víc? „Je to mé právo ze zákona. Stalo se hodně případů, kdy se starší muži zamilovali do mladších žen, ale většina se o tu opotřebovanou manželku alespoň postarala. Kdyby se tak zachoval i on, ani tu půku nechci, jen finanční jistotu. Ale když Karel Šíp skryje peníze z našeho společného jmění, nemohu to nechat být. Doteď jsem o něm nemluvila, ale nyní bývalý manžel překročil hranice elementární slušnosti a já si to nenechám líbit,“ dodává Holanová.

Reklama

Další články

Načítám