Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Vína z Habánských sklepů potvrdila, že patří mezi nejkvalitnější vína v České republice. Dokazuje to jejich šestinásobné zastoupení v prestižní přehlídce Salón vín ČR. Ten každoročně prezentuje 100 nejlepších vín z Moravy a Čech.

Habánské sklepy byly postaveny ve Velkých Bílovicích tzv. Habány roku 1614, v dobách největšího rozmachu vinařství na Moravě.

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Habáni byli reformní novokřtěnci - zruční řemeslníci, vynikající vinaři a zakladatelé vinných sklepů. Čas pokročil o čtyři staletí a Habáni z Velkých Bílovic již dávno odešli. To podstatné z jejich doby však přetrvalo: houževnatost a pracovitost zdejších vinařů, úcta k půdě a révě i pečlivý dohled na každou fázi výroby vína. Díky tomuto dědictví vznikají i dnes v Habánských sklepích unikátní vína s neopakovatelným charakterem – vína, která mají duši. Stejně jako před čtyřmi staletími.

Oceněná vína

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Oceněná vína, kterými jsou například Habánské sklepy Zweigeltrebe 2009 pozdní sběr nebo Habánské sklepy Veltlínské zelené 2010 pozdní sběr, si můžete zakoupit na e-shopu

Další články

Načítám